Mode atelier Roelie
                      Nieuw? "Ja, zelf gemaakt"

Eerst wat over mijzelf.

 

Vanaf mijn kindertijd was ik al graag met stofjes en kleding aan het werk. Mijn creativiteit kon ik hier goed in kwijt. Mijn handen en de naaimachine deden de rest.

 

Tijdens mijn studie heb ik de MDGO- Mode en Kleding opleiding in Groningen afgerond. Aansluitend hierop heb ik mijn Detex textielbrevet gehaald.
 
In 1996 haalde ik mijn lerares coupeuse diploma aan de ENSAID Modevakschool te Hoogeveen. Deze opleiding heb ik in 8 jaar afgerond.
 
In 1997 ben ik verhuisd naar Dwingeloo.
Naast mijn werk als verkoopster in een herenmode zaak ben ik begonnen met naai- en verstelwerkzaamheden en het geven van cursussen.
In 1999 is Mode atelier Roelie opgericht en ben ik gestopt als verkoopster. Door uitbreiding van de werkzaamheden hebben we onze woning in Dwingeloo in 2008 verbouwd. Met een atelierruimte van 20m2 was ik toen erg blij.

 

Toch werd ook deze ruimte te klein. In juli 2018 zijn wij (man, 2 zoons en ik) verhuisd naar Lhee 47 (Lhee is een klein dorpje vlakbij Dwingeloo). Hier kun je heerlijk buiten wonen. Onze woning is vanuit alle richtingen, Assen/Meppel/Hoogeveen, goed bereikbaar. Voor onze woning hebben we een  ruim (privé) parkeerterrein. Aan de woning hebben we een atelier gebouwd van 45 m2 met veel daglicht, uitzicht en die goed toegankelijk is voor minder validen. In het nieuwe atelier is ruimte voor een grote werktafel waar cursisten ruim aan kunnen werken. Ook staan er twee grote kniptafels, ideaal voor het knippen van grote stukken stof. Als een cursist fournituren nodig heeft kan ik deze meestal uit voorraad leveren. Leuke stofjes uitzoeken kan ook. Ik heb circa 100 stofjes op staal. Hier mag je vrijblijvend iets uitzoeken en als er iets leuks tussen zit heb ik de stof bij de volgende naailes in huis.

In 2019 ben ik voorzitter geworden van de ENSAID district Noord. In 2020 ben ik toegetreden tot het landelijk bestuur van ENSAID.